ομοιομυθικη μια συναρπαστικη μελετη τησ μυθολογιασ απο την νικη τσεκου
Η Νίκη Τσέκου σπούδασε Ομοιοπαθητική για να μπορέσει να βρει την κόκκινη κλωστή που συνδέει τους αρχαιοελληνικούς μύθους με τη θεραπευτική του Ιπποκράτη. Τη μελέτη την οποίαν πραγματοποιεί την ονομάζει «ΟΜΟΙΟΜΥΘΙΚΗ»
Ως Ομοιομυθική, δηλαδή, ορίζει την έρευνα των θεραπευτικών ιδιοτήτων των φυτών οι οποίες κρύβονται στην ελληνική Μυθολογία. Με τη βοήθεια της Βοτανοθεραπευτικής, της Λαογραφίας και της Ομοιοπαθητικής αποκρυπτογραφεί τους Μύθους (οι οποίοι δεν είναι παραμύθια) και σμιλεύει την προσωπικότητα των φυτών αναδεικνύοντας την ψυχή τους.
Το αποτέλεσμα αυτής, της ως τώρα, μελέτης είναι δύο βιβλία της Τι πρώτο κυκλοφόρησε με τον τίτλο:
«Ακόμη, θυμάμαι τον εαυτό μου στα μαθητικά μου χρόνια να έρχομαι σε αντιπαράθεση με συμμαθητές μου στο σχολείο, υποστηρίζοντας ότι η μυθολογία είναι αληθινή και εμπεριέχει σπουδαία γνώση. Τα χρόνια πέρασαν, άρχισα να σπουδάζω ιατρική και ομοιοπαθητική. Η προσπάθεια για καλύτερη κατανόηση της ομοιοπαθητικής φαρμακολογίας με οδήγησε σε “άλλους τόπους” που σχετίζονταν με τον άνθρωπο όπως τις διάφορες σχολές ψυχολογίας και τους Αρχαίους Έλληνες Φιλόσοφους. Αποτέλεσμα αυτής της αναζήτησης ήταν η δημιουργία του ρεύματος της “Γνωστικής Ομοιοπαθητικής” το οποίο μελετάει τις “ ιδέες” που κρύβονται πίσω από τα εκδηλωμένα συμπτώματα.
Κατά τη διάρκεια της αναζήτησή μου αυτής βρέθηκα ξανά να μελετώ μυθολογία, όπου τώρα μπορούσα να διακρίνω κάποια κοινά σημεία συσχέτισης με χαρακτηριστικά ομοιοπαθητικών φαρμάκων. Η μελέτη της μυθολογίας με βοήθησε πολύ στο να κατανοήσω τις ιδέες κάποιων φαρμάκων. Ενδεικτικά αναφέρω τα άλατα του χρυσού και του αργύρου τα οποία αποτέλεσαν τα θεμέλια της δημιουργίας των νέων τριπλών αλάτων και τα οποία σχετίζονται με τον Απόλλωνα και την Άρτεμι της Ελληνικής Μυθολογίας. Ο θεός Απόλλωνας που ήταν θεός των “ποιητών” σχετίζεται με το στοιχείο Aurum, που σύμφωνα με τη γνωστική ομοιοπαθητική ενδείκνυται σε άτομα που δίνουν μεγάλη σημασία στην ιδέα της δημιουργίας. Η θεά Άρτεμις που ήταν αυστηρή και παρθένα σχετίζεται με το στοιχείο Argentum, που σύμφωνα με τη γνωστική ομοιοπαθητική ενδείκνυται σε άτομα που δίνουν μεγάλη σημασία στην ιδέα της συνέπειας.
Έτσι τα χρόνια κύλησαν και η ομάδα μας σιγά-σιγά άρχισε να χρησιμοποιεί όλο και περισσότερα στοιχεία από την μυθολογία για τον εμπλουτισμό της ομοιοπαθητικής φαρμακολογίας. Όμως κανείς από εμάς δεν μπορούσε να ασχοληθεί συστηματικά με το αντικείμενο. Στις συζητήσεις μας παραδεχόμαστε ότι θα έπρεπε να γίνει κάποια συστηματική μελέτη της μυθολογίας και αναζητούσαμε κάποιους ειδικούς για να συνεργαστούμε. Η ανάγκη μας αυτή ακούστηκε από τους “θεούς των μύθων” και μας έστειλαν τη Νίκη Τσέκου. Η Νίκη είχε ασχοληθεί χρόνια με τη λαογραφία, τη μυθολογία, είχε μελετήσει ομοιοπαθητική και είχε λογοτεχνική φλέβα. Έχει το χάρισμα να μεταδίδει με απλότητα ακόμη και τις πιο δυσνόητες έννοιες. Όταν ήλθε σε επαφή με την ομάδα μας γρήγορα έγινε αντιληπτό, ότι ήταν το κατάλληλο άτομο για τη συστηματική μελέτη της συσχέτισης ομοιοπαθητικής φαρμακολογίας και Ελληνικής μυθολογίας.
Αυτό το βιβλίο είναι το πρώτο δείγμα γραφής της Νίκης σχετικά με το θέμα αυτό. Είμαι σίγουρος ότι θα γοητεύσει πλήθη ομοιοπαθητικών και μελετητών της αρχαίας Ελληνικής μυθολογίας σε όλο το πλανήτη. Είμαι υπερήφανος που μου δίνεται η τιμή να προλογίσω ένα βιβλίο τόσο πρωτότυπο και ποιοτικό. Η ομάδα μας είναι υπερήφανη που έχει συνταξιδιώτισσα τη Νίκη. Νίκη σε ευχαριστούμε για τις χαρές που μας προσφέρεις.... Περιμένουμε με ανυπομονησία τον επόμενο τόμο.
Dr. Γιώργος Λουκάς
Ψυχίατρος-Ομοιοπαθητικός»
Στο οπισθόφυλλο αυτού του βιβλίου, η Νίκη Τσέκου γράφει: «Ο Έρωτας που, σύμφωνα με τους Ορφικούς, έβαλε σε κίνηση το Σύμπαν, έδωσε Μύθους για τη δημιουργία που πέρασαν στην Ελληνική παράδοση και επιζούν ως τις μέρες μας. Οι Ελληνικοί Μύθοι για τα φυτά κρύβουν άραγε αλήθειες στον κόρφο τους; Η Λαογραφία μας, η Βοτανοθεραπευτική και η Ομοιοπαθητική, τι σχέση έχουν με τους αρχαιοελληνικούς Μύθους; Την απάντηση θα δώσει ο αναγνώστης αυτού του βιβλίου. Η Νίκη Τσέκου έκανε μια μελέτη που την ονομάζει: « Ομοιομυθική» και τη θέτει στη διάθεση αυτών που τους αρέσουν τα παραμύθια, γιατί τα παραμύθια απαιτούν προσήλωση, φαντασία και ανοιχτή ψυχή!»
Με θέμα την «Ομοιομυθική» κυκλοφόρησε και δεύτερο βιβλίο με τίτλο:
Πρόλογος
Η Νίκη, στο δεύτερο βιβλίο της το οποίο έχετε στα χέρια σας, εξετάζει την ελληνική μυθολογία περαιτέρω από την πλευρά των φυτών και των ιδιοτήτων τους σε σχέση με τον άνθρωπο. Στην εξέταση της αυτή συνδέει την μυθολογία με την λαογραφία και τα πορίσματα της σύγχρονης επιστήμης. Από την οξυδερκή και σε βάθος διείσδυση της στον πυρήνα του μύθου προκύπτουν άγνωστες, εν πολλοίς, ιδιότητες των φυτών οι οποίες αφ’ ενός ερμηνεύουν τον μύθο αυτόν καθ’ εαυτόν και αφ’ ετέρου προσφέρουν πολύτιμες συνταγές στις παραϊατρικές και στις παραφαρμα-κευτικές επιστήμες οι οποίες προσφέρουν λύσεις, όταν οι αντίστοιχες ιατρικές και φαρμακευτικές επιστήμες, δεν μπορούν. Η γραφή της Νίκης δείχνει συγγραφέα που είναι καλός χρήστης της ελληνικής γλώσσας. Δια της τελευταίας οι αναγνώστες απολαμβάνουν ένα γοητευτικό κείμενο το οποίο εμπλουτίζεται με χαρακτηριστικές εικόνες οι οποίες δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι η συγγραφεύς ελέγχει το θέμα της και επιπλέον έχει πετύχει τον στόχο της διότι γίνεται σαφής. Το κείμενο της, ενώ χαρακτηρίζεται από απλότητα, περιέχει στοιχεία παιγνιδιού και τα οποία εντέχνως και με αστεία οδηγούν τους αναγνώστες να βρούν και αυτοί μαζί με την συγγραφέα, τον χαμένο θησαυρό της αθωότητας των παιδικών μας χρόνων τότε που για όλους μας η λεγόμενη «μαγική πλευρά» της φύσης ήταν ορατή… Εύχομαι στην Νίκη να συνεχίσει την έρευνα της στο απέραντο σύμπαν της ελληνικής μυθολογίας και να αυξήσει τις γνώσεις μας κοσμώντας, δια του έργου της, έτι περαιτέρω την Εταιρεία Μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας της οποία είναι μέλος.
Σταύρος Π. Παπαμαρινόπουλος
Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών
Πρόεδρος ΕΜΑΕΜ
Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου αυτού, η Νίκη Τσέκου γράφει για το περιεχόμενό του : «Με ποιο ερωτικό φίλτρο κατάφερε η Αφροδίτη να κάνει τη Μήδεια να ερωτευτεί τον Ιάσονα ;Ποιο είναι το φυτό που «αλλάζει την κληρονομικότητα» και φύτρωσε από το αίμα του Προμηθέα; Ποιο φυτό, που επιδρά στην τεστoστερόνη, έσταξε η μάγισσα Μήδεια στα μάτια του δράκου της Κολχίδας και τον κοίμισε; Το φυτό που φύτρωσε από τη χολή του Κέρβερου , τι σχέση έχει με τον ίκτερο, το φόβο , τη γέννηση, τον έρωτα, το θάνατο; Ποια ήταν η πτητική αλοιφή των μαγισσών; Η απατημένη Μήδεια με ποιο «παραμυθένιο» φυτό εκδικήθηκε την κοπέλα που της πήρε τον Ιάσονα; Ποιος έδωσε το σπέρμα του αλόγου ως ερωτικό φίλτρο; Η Λήμνια Γη θεράπευσε τη γάγγραινα του Φιλοκτήτη, ή το βότανο του Χείρωνα; Πως θεραπευόταν τα γαγγραινιασμένα τραύματα των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Ποια βότανα μπορεί να είχε η Μήδεια στο σακούλι της όταν ήρθε από την Κολχίδα στη Θεσσαλία; Η φάβα Σαντορίνης τι σχέση έχει με τη θεραπεία της παράλυσης, του καρκίνου , τη στυτική δυσλειτουργία των ανδρών και άλλων ασθενειών; Τα Τριφύλλια , η Μηδική (Αλφάλφα) θεραπεύουν καρκίνο και άλλες πολλές ασθένειες; Ποια είναι τα αγαποβότανα; Το φυτό που φυτρώνει στην αυλή των δικαίων και θεωρείται ελιξίριο νεότητας, τι σχέση έχει με τον Αιακό; Τα εγγόνια του Αιακού, ο Αίαντας, ο Τεύκρος και ο Αχιλλέας με ποια φυτά έχουν κοινές ιδιότητες; Πως θεραπεύτηκε το «Τηλέφειον τραύμα»; Πως πέθανε τελικά ο Αχιλλέας; Τον πρόδωσε ο μεταμοσχευμένος αστράγαλός του; Οι Ήρωες της Μυθολογίας τι σχέση έχουν με τοιυς αστερισμούς; Πως θεράπευσε ο Μελάμποιυς την ανικότητα του Ίφικλου, πραγματοποιώντας τη πρώτη ομοιοπαθητική θεραπεία που έχει καταγραφεί στη Μυθολογία; Ο Αγλέουρας θεράπευσε τη μανία των κοριτσιών του Προίτου; Ο άγνωστος θεός Παγκράτης τι σχέση έχει με το Δία, τον Ηρακλή και το παντοδύναμο Κρινάκι της θάλασσας το Παγκράτιον; Το Παγκράτιον θεραπεύει καρκίνο, Αλτσχάιμερ, νευρολογικές , καρδιακές και άλλες σοβαρές παθήσεις;
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΙΚΗΣ ΤΣΕΚΟΥ
Γεννήθηκε στην Επισκοπή Γωνιά της Σαντορίνης το 1955. Από μικρή έγραφε ποιήματα και γράφει ακόμα. Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές, με τίτλο: «Είκοσι και μία στιγμές γύρω από το φως» είναι ο τίτλος της πρώτης. Τη δεύτερη με τον τίτλο : «Γονιμοποίηση» , την εξέδωσε από τις εκδόσεις « Σύγχρονη Εποχή». Έχει υπό έκδοση άλλη μία ποιητική συλλογή με τίτλο: «Μπάλος και ζεϊμπέκικος».
Ποιήματά της έχουν μελοποιηθεί, αλλά και η ίδια έχει γράψει αρκετά τραγούδια . Με μια ενότητα τραγουδιών της διαγωνίστηκε ως συνθέτης στο φεστιβάλ τραγουδιού της Ιθάκης και βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο σύνθεσης.
Η τύχη το έφερε να ασχοληθεί με τη Λαϊκή μας παράδοση και τη μελέτη της Μυθολογίας και το υλικό αυτών των μελετών παρουσίαζε σε ραδιοφωνικές εκπομπές στην Ελληνική Ραδιοφωνία( Ε.ΡΑ). Με την ΕΡΑ συνεργάστηκε επίσης και ως παραγωγός μουσικών εκπομπών και εκπομπών λόγου, αλλά και ως δημοσιογράφος ανταποκρίτρια από την Κορινθία. Με την ιδιότητα του δημοσιογράφου συνεργάστηκε και με την Ελευθεροτυπία. Διετέλεσε για αρκετά χρόνια εκδότρια τοπικών εφημερίδων στην Κορινθία, όπως της εφημερίδας: «Γνώμη του Κιάτου « και « Σικυωνίων Πολιτεία».
Υπήρξε βασική συνεργάτης των περιοδικών "HOLISTIC LIFE" και "SAFE".
Είναι μέλος της Εταιρείας Μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας(Ε.Μ.Α.Ε.Μ) και της Διεθνούς Οργάνωσης Ομοιοπαθητικής Αλληλεγγύης.
Το πλούσιο υλικό Ομοιομυθικής το οποίο έχει συγκεντρώσει, το διδάσκει σε Σεμινάρια στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Κινεζικής Ιατρικής και αλλού.
Διδάσκει στα πλαία των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της Διεθνούς Ιπποκρατικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής σπάνια φάρμακα που τα ονομάζει : «Αδικημένους του Repertory».
Ως καλεσμένη στην εκπομπή : «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» του Βασίλη Βασιλικού στην ΕΤ3 μίλησε , για την Ομοιομυθική Το σχετικό video είναι στην εξής διεύθυνση.
http://youtu.be/OCffpGrzrk4.
Η μελέτη συνεχίζεται και θα ακολουθήσουν και άλλα βιβλία.
Ως Ομοιομυθική, δηλαδή, ορίζει την έρευνα των θεραπευτικών ιδιοτήτων των φυτών οι οποίες κρύβονται στην ελληνική Μυθολογία. Με τη βοήθεια της Βοτανοθεραπευτικής, της Λαογραφίας και της Ομοιοπαθητικής αποκρυπτογραφεί τους Μύθους (οι οποίοι δεν είναι παραμύθια) και σμιλεύει την προσωπικότητα των φυτών αναδεικνύοντας την ψυχή τους.
Το αποτέλεσμα αυτής, της ως τώρα, μελέτης είναι δύο βιβλία της Τι πρώτο κυκλοφόρησε με τον τίτλο:
- «Κόκκινη κλωστή δεμένη από το Μύθο στην Ομοιοπαθητική».
«Ακόμη, θυμάμαι τον εαυτό μου στα μαθητικά μου χρόνια να έρχομαι σε αντιπαράθεση με συμμαθητές μου στο σχολείο, υποστηρίζοντας ότι η μυθολογία είναι αληθινή και εμπεριέχει σπουδαία γνώση. Τα χρόνια πέρασαν, άρχισα να σπουδάζω ιατρική και ομοιοπαθητική. Η προσπάθεια για καλύτερη κατανόηση της ομοιοπαθητικής φαρμακολογίας με οδήγησε σε “άλλους τόπους” που σχετίζονταν με τον άνθρωπο όπως τις διάφορες σχολές ψυχολογίας και τους Αρχαίους Έλληνες Φιλόσοφους. Αποτέλεσμα αυτής της αναζήτησης ήταν η δημιουργία του ρεύματος της “Γνωστικής Ομοιοπαθητικής” το οποίο μελετάει τις “ ιδέες” που κρύβονται πίσω από τα εκδηλωμένα συμπτώματα.
Κατά τη διάρκεια της αναζήτησή μου αυτής βρέθηκα ξανά να μελετώ μυθολογία, όπου τώρα μπορούσα να διακρίνω κάποια κοινά σημεία συσχέτισης με χαρακτηριστικά ομοιοπαθητικών φαρμάκων. Η μελέτη της μυθολογίας με βοήθησε πολύ στο να κατανοήσω τις ιδέες κάποιων φαρμάκων. Ενδεικτικά αναφέρω τα άλατα του χρυσού και του αργύρου τα οποία αποτέλεσαν τα θεμέλια της δημιουργίας των νέων τριπλών αλάτων και τα οποία σχετίζονται με τον Απόλλωνα και την Άρτεμι της Ελληνικής Μυθολογίας. Ο θεός Απόλλωνας που ήταν θεός των “ποιητών” σχετίζεται με το στοιχείο Aurum, που σύμφωνα με τη γνωστική ομοιοπαθητική ενδείκνυται σε άτομα που δίνουν μεγάλη σημασία στην ιδέα της δημιουργίας. Η θεά Άρτεμις που ήταν αυστηρή και παρθένα σχετίζεται με το στοιχείο Argentum, που σύμφωνα με τη γνωστική ομοιοπαθητική ενδείκνυται σε άτομα που δίνουν μεγάλη σημασία στην ιδέα της συνέπειας.
Έτσι τα χρόνια κύλησαν και η ομάδα μας σιγά-σιγά άρχισε να χρησιμοποιεί όλο και περισσότερα στοιχεία από την μυθολογία για τον εμπλουτισμό της ομοιοπαθητικής φαρμακολογίας. Όμως κανείς από εμάς δεν μπορούσε να ασχοληθεί συστηματικά με το αντικείμενο. Στις συζητήσεις μας παραδεχόμαστε ότι θα έπρεπε να γίνει κάποια συστηματική μελέτη της μυθολογίας και αναζητούσαμε κάποιους ειδικούς για να συνεργαστούμε. Η ανάγκη μας αυτή ακούστηκε από τους “θεούς των μύθων” και μας έστειλαν τη Νίκη Τσέκου. Η Νίκη είχε ασχοληθεί χρόνια με τη λαογραφία, τη μυθολογία, είχε μελετήσει ομοιοπαθητική και είχε λογοτεχνική φλέβα. Έχει το χάρισμα να μεταδίδει με απλότητα ακόμη και τις πιο δυσνόητες έννοιες. Όταν ήλθε σε επαφή με την ομάδα μας γρήγορα έγινε αντιληπτό, ότι ήταν το κατάλληλο άτομο για τη συστηματική μελέτη της συσχέτισης ομοιοπαθητικής φαρμακολογίας και Ελληνικής μυθολογίας.
Αυτό το βιβλίο είναι το πρώτο δείγμα γραφής της Νίκης σχετικά με το θέμα αυτό. Είμαι σίγουρος ότι θα γοητεύσει πλήθη ομοιοπαθητικών και μελετητών της αρχαίας Ελληνικής μυθολογίας σε όλο το πλανήτη. Είμαι υπερήφανος που μου δίνεται η τιμή να προλογίσω ένα βιβλίο τόσο πρωτότυπο και ποιοτικό. Η ομάδα μας είναι υπερήφανη που έχει συνταξιδιώτισσα τη Νίκη. Νίκη σε ευχαριστούμε για τις χαρές που μας προσφέρεις.... Περιμένουμε με ανυπομονησία τον επόμενο τόμο.
Dr. Γιώργος Λουκάς
Ψυχίατρος-Ομοιοπαθητικός»
Στο οπισθόφυλλο αυτού του βιβλίου, η Νίκη Τσέκου γράφει: «Ο Έρωτας που, σύμφωνα με τους Ορφικούς, έβαλε σε κίνηση το Σύμπαν, έδωσε Μύθους για τη δημιουργία που πέρασαν στην Ελληνική παράδοση και επιζούν ως τις μέρες μας. Οι Ελληνικοί Μύθοι για τα φυτά κρύβουν άραγε αλήθειες στον κόρφο τους; Η Λαογραφία μας, η Βοτανοθεραπευτική και η Ομοιοπαθητική, τι σχέση έχουν με τους αρχαιοελληνικούς Μύθους; Την απάντηση θα δώσει ο αναγνώστης αυτού του βιβλίου. Η Νίκη Τσέκου έκανε μια μελέτη που την ονομάζει: « Ομοιομυθική» και τη θέτει στη διάθεση αυτών που τους αρέσουν τα παραμύθια, γιατί τα παραμύθια απαιτούν προσήλωση, φαντασία και ανοιχτή ψυχή!»
Με θέμα την «Ομοιομυθική» κυκλοφόρησε και δεύτερο βιβλίο με τίτλο:
- «Μαγικά φυτά της Μήδειας και των Ηρώων».
Πρόλογος
Η Νίκη, στο δεύτερο βιβλίο της το οποίο έχετε στα χέρια σας, εξετάζει την ελληνική μυθολογία περαιτέρω από την πλευρά των φυτών και των ιδιοτήτων τους σε σχέση με τον άνθρωπο. Στην εξέταση της αυτή συνδέει την μυθολογία με την λαογραφία και τα πορίσματα της σύγχρονης επιστήμης. Από την οξυδερκή και σε βάθος διείσδυση της στον πυρήνα του μύθου προκύπτουν άγνωστες, εν πολλοίς, ιδιότητες των φυτών οι οποίες αφ’ ενός ερμηνεύουν τον μύθο αυτόν καθ’ εαυτόν και αφ’ ετέρου προσφέρουν πολύτιμες συνταγές στις παραϊατρικές και στις παραφαρμα-κευτικές επιστήμες οι οποίες προσφέρουν λύσεις, όταν οι αντίστοιχες ιατρικές και φαρμακευτικές επιστήμες, δεν μπορούν. Η γραφή της Νίκης δείχνει συγγραφέα που είναι καλός χρήστης της ελληνικής γλώσσας. Δια της τελευταίας οι αναγνώστες απολαμβάνουν ένα γοητευτικό κείμενο το οποίο εμπλουτίζεται με χαρακτηριστικές εικόνες οι οποίες δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι η συγγραφεύς ελέγχει το θέμα της και επιπλέον έχει πετύχει τον στόχο της διότι γίνεται σαφής. Το κείμενο της, ενώ χαρακτηρίζεται από απλότητα, περιέχει στοιχεία παιγνιδιού και τα οποία εντέχνως και με αστεία οδηγούν τους αναγνώστες να βρούν και αυτοί μαζί με την συγγραφέα, τον χαμένο θησαυρό της αθωότητας των παιδικών μας χρόνων τότε που για όλους μας η λεγόμενη «μαγική πλευρά» της φύσης ήταν ορατή… Εύχομαι στην Νίκη να συνεχίσει την έρευνα της στο απέραντο σύμπαν της ελληνικής μυθολογίας και να αυξήσει τις γνώσεις μας κοσμώντας, δια του έργου της, έτι περαιτέρω την Εταιρεία Μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας της οποία είναι μέλος.
Σταύρος Π. Παπαμαρινόπουλος
Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών
Πρόεδρος ΕΜΑΕΜ
Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου αυτού, η Νίκη Τσέκου γράφει για το περιεχόμενό του : «Με ποιο ερωτικό φίλτρο κατάφερε η Αφροδίτη να κάνει τη Μήδεια να ερωτευτεί τον Ιάσονα ;Ποιο είναι το φυτό που «αλλάζει την κληρονομικότητα» και φύτρωσε από το αίμα του Προμηθέα; Ποιο φυτό, που επιδρά στην τεστoστερόνη, έσταξε η μάγισσα Μήδεια στα μάτια του δράκου της Κολχίδας και τον κοίμισε; Το φυτό που φύτρωσε από τη χολή του Κέρβερου , τι σχέση έχει με τον ίκτερο, το φόβο , τη γέννηση, τον έρωτα, το θάνατο; Ποια ήταν η πτητική αλοιφή των μαγισσών; Η απατημένη Μήδεια με ποιο «παραμυθένιο» φυτό εκδικήθηκε την κοπέλα που της πήρε τον Ιάσονα; Ποιος έδωσε το σπέρμα του αλόγου ως ερωτικό φίλτρο; Η Λήμνια Γη θεράπευσε τη γάγγραινα του Φιλοκτήτη, ή το βότανο του Χείρωνα; Πως θεραπευόταν τα γαγγραινιασμένα τραύματα των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Ποια βότανα μπορεί να είχε η Μήδεια στο σακούλι της όταν ήρθε από την Κολχίδα στη Θεσσαλία; Η φάβα Σαντορίνης τι σχέση έχει με τη θεραπεία της παράλυσης, του καρκίνου , τη στυτική δυσλειτουργία των ανδρών και άλλων ασθενειών; Τα Τριφύλλια , η Μηδική (Αλφάλφα) θεραπεύουν καρκίνο και άλλες πολλές ασθένειες; Ποια είναι τα αγαποβότανα; Το φυτό που φυτρώνει στην αυλή των δικαίων και θεωρείται ελιξίριο νεότητας, τι σχέση έχει με τον Αιακό; Τα εγγόνια του Αιακού, ο Αίαντας, ο Τεύκρος και ο Αχιλλέας με ποια φυτά έχουν κοινές ιδιότητες; Πως θεραπεύτηκε το «Τηλέφειον τραύμα»; Πως πέθανε τελικά ο Αχιλλέας; Τον πρόδωσε ο μεταμοσχευμένος αστράγαλός του; Οι Ήρωες της Μυθολογίας τι σχέση έχουν με τοιυς αστερισμούς; Πως θεράπευσε ο Μελάμποιυς την ανικότητα του Ίφικλου, πραγματοποιώντας τη πρώτη ομοιοπαθητική θεραπεία που έχει καταγραφεί στη Μυθολογία; Ο Αγλέουρας θεράπευσε τη μανία των κοριτσιών του Προίτου; Ο άγνωστος θεός Παγκράτης τι σχέση έχει με το Δία, τον Ηρακλή και το παντοδύναμο Κρινάκι της θάλασσας το Παγκράτιον; Το Παγκράτιον θεραπεύει καρκίνο, Αλτσχάιμερ, νευρολογικές , καρδιακές και άλλες σοβαρές παθήσεις;
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΙΚΗΣ ΤΣΕΚΟΥ
Γεννήθηκε στην Επισκοπή Γωνιά της Σαντορίνης το 1955. Από μικρή έγραφε ποιήματα και γράφει ακόμα. Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές, με τίτλο: «Είκοσι και μία στιγμές γύρω από το φως» είναι ο τίτλος της πρώτης. Τη δεύτερη με τον τίτλο : «Γονιμοποίηση» , την εξέδωσε από τις εκδόσεις « Σύγχρονη Εποχή». Έχει υπό έκδοση άλλη μία ποιητική συλλογή με τίτλο: «Μπάλος και ζεϊμπέκικος».
Ποιήματά της έχουν μελοποιηθεί, αλλά και η ίδια έχει γράψει αρκετά τραγούδια . Με μια ενότητα τραγουδιών της διαγωνίστηκε ως συνθέτης στο φεστιβάλ τραγουδιού της Ιθάκης και βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο σύνθεσης.
Η τύχη το έφερε να ασχοληθεί με τη Λαϊκή μας παράδοση και τη μελέτη της Μυθολογίας και το υλικό αυτών των μελετών παρουσίαζε σε ραδιοφωνικές εκπομπές στην Ελληνική Ραδιοφωνία( Ε.ΡΑ). Με την ΕΡΑ συνεργάστηκε επίσης και ως παραγωγός μουσικών εκπομπών και εκπομπών λόγου, αλλά και ως δημοσιογράφος ανταποκρίτρια από την Κορινθία. Με την ιδιότητα του δημοσιογράφου συνεργάστηκε και με την Ελευθεροτυπία. Διετέλεσε για αρκετά χρόνια εκδότρια τοπικών εφημερίδων στην Κορινθία, όπως της εφημερίδας: «Γνώμη του Κιάτου « και « Σικυωνίων Πολιτεία».
Υπήρξε βασική συνεργάτης των περιοδικών "HOLISTIC LIFE" και "SAFE".
Είναι μέλος της Εταιρείας Μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας(Ε.Μ.Α.Ε.Μ) και της Διεθνούς Οργάνωσης Ομοιοπαθητικής Αλληλεγγύης.
Το πλούσιο υλικό Ομοιομυθικής το οποίο έχει συγκεντρώσει, το διδάσκει σε Σεμινάρια στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Κινεζικής Ιατρικής και αλλού.
Διδάσκει στα πλαία των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της Διεθνούς Ιπποκρατικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής σπάνια φάρμακα που τα ονομάζει : «Αδικημένους του Repertory».
Ως καλεσμένη στην εκπομπή : «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» του Βασίλη Βασιλικού στην ΕΤ3 μίλησε , για την Ομοιομυθική Το σχετικό video είναι στην εξής διεύθυνση.
http://youtu.be/OCffpGrzrk4.
Η μελέτη συνεχίζεται και θα ακολουθήσουν και άλλα βιβλία.